Τα αξιοθέατα του νησιού

Μάθετε σχετικά με τα αξιοθέατα που βρίσκονται στο υπέροχο νησί μας.

1. Το νησάκι του Αγίου Όρους.
Το υπέροχο νησάκι του Αγίου Όρους είναι ξακουστό για τις πολύ όμορφες παραλίες του. Κρυστάλλινα νερά και όμορφες αμμουδιές υπάρχουν σε όλη την περίμετρο του νησιού με γνωστότερες τις Αλυκές, τη Μεγάλη Άμμο, τα Καραγάτσια, τον Άγιο Γεώργιο και τα Δρένια.
2. Το Άγιο Όρος.
Το Άγιο Όρος βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση και αποτελεί πολύ καλή ευκαιρία για μια επίσκεψη για περισυλλογή και ηρεμία για τους άνδρες επισκέπτες. Οι γυναίκες μπορούν να πραγματοποιήσουν περιήγηση-κρουαζιέρα μέσω θαλάσσης.
3. Στην ευρύτερη περιοχή.
Στην ευρύτερη περιοχή βρίσκεται η διώρυγα του Ξέρξη, ο Χολομώντας, το πάρκο του Αριστοτέλη στα Στάγειρα και άλλοι προορισμοί που θα συμπληρώσουν όμορφα το ταξίδι σας προς την Αμμουλιανή.

Η ιστορία του νησιού.

Κάθε τόπος και μία ιστορία. Μάθε για την πλούσια ιστορία της Αμμουλιανής μας.

Όταν ο Ξέρξης κατάφερε να διασχίζει τη χερσόνησο του Άθω βρήκε μπροστά του ένα μαγευτικό νησάκι. Ο μικρός αυτός παράδεισος έμοιαζε με όαση μετά την κατασκευή της διώρυγας και έμεινε για πάντα χαραγμένος στην μνήμη των στρατιωτών του.

Εκατοντάδες χρόνια αργότερα το όμορφο αυτό καταφύγιο αποτελώντας μετόχι της Μονής Βατοπεδίου κατοικούνταν αποκλειστικά από μοναχούς του Αγίου Όρους.

Μετά τη Μικρασιατική καταστροφή, πολλοί πρόσφυγες κατέφθασαν και η ιστορία του άρχισε να γράφεται. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι άρχισαν να μαθαίνουν για το «νησάκι της Χαλκιδικής» φιλοξενώντας στους κόλπους του ταξιδιώτες και κατασκηνωτές.

Πλέον, είναι από τους πιο γνωστούς προορισμούς με τις αμμουδιές να κατατάσσονται ανάμεσα στις καλύτερες της Μεσογείου.

Φωτογραφίες.

Το νησί μας είναι πλούσιο σε αξιοθέατα και φυσική ομορφιά.